Шестиот интернационален бреинобреин фест се одржа онлајн на 9 јануари 2021 година. Во конкуренција со 25.000 деца од 45 земји во светот, сите наши представници ...
сите 2 | | | веќе видена

Главниот инвеститор во Иловица – Штука, Трафигура Групацијата, со седиште во Швајцарија, во текот на 2020 година има вкупни приходи од 120 милијарди евра, ...
| | веќе видена

Македонската радио телевизија официјално објави дека Васил Гарванлиев повторно ќе ја претставува Македонија на Евровизија. Тој минатата година беше избран за ...
| | веќе видена

По речиси 15 години истражувања на „Цареви кули“ над Струмица, излезе од печат публикација за овој локалитет кој нуди сознанија за матријалната и духовната ...
| | веќе видена