Изминатиот викенд се одржа последниот завршен концерт од низата концерти на фестивалот за класична музика „Класичен меѓународен фестивал Струмица“ во градот ...
| | веќе видена

Сметководителите од градинките, училиштата и други државни институции во Струмица, Василево, Радовиш, Валандово и во останатите општини во Југоисточна ...
| | веќе видена

„Координати на болката“ е втора збирка поезија на Александра Спасеска која ќе биде промовирана вечерва (15 јуни) во 19 часот во кафе-книжарницата „Илика“. ...
| | веќе видена

Талентот на уметниците поттикнат од креативна слобода ја претставува суштината на создавање и креирање Бесконечно платно: безгранична креативност, тема во ...
сите 4 | | | веќе видена