Околу триста стари гуми попладнево се запалени во селото Костурино, кај Струмица, информираат од Територијалната противпожарна единица. -Пожарот го пријавил ...
сите 23 | | | веќе видена

Своевремено како опозиционер обвинуваше за постоење на „тефтерче“ во правосудството, но од позиција на власт се чини дека Зоран Заев создаде свој црн тефтер, ...
сите 3 | | | веќе видена

Во вторникот Владата пренаменила средства од и онака минималните 2 милиони евра предвидени за намалување на аерозагадувањето!, реагира организацијата „О2 ...
сите 22 | | | веќе видена

Македонската јавност со години знае за проблемот со огромното загадување кое го продуцираат производителите на вар во струмичкото село Костурино и други места. ...
сите 2 | | | веќе видена

Секоја година студенти ширум Македонија доаѓаат во Скопје и ги откриваат поволностите на живот во главниот град на државата, но тука се соочуваат и со првите ...
| | веќе видена

Прирачникот за комисиите за правата на децата во единиците на локална самоуправа, произлезе од активностите спроведени во рамките на проектот “Под дршка на ...
сите 9 | | | веќе видена

Нудејќи го Планот за живот, СДС беше најголем гласноговорник за грижата за средната класа, спротивставувањето на нееднаквоста, како и борбата за поправедно ...
| | веќе видена

next