Свеста за сериозноста на лекарските прегледи на спортистите е на многу ниско ниво. Дел од родителите ми велат „Ама детето има утре натпревар, дајте му печат, а ...
| | веќе видена

Семејната градина на Кристина Трендова се наоѓа во центарот на Струмица, веднаш зад црквата „Свети Димитрие и Григорие“. Стара е над педесет години и доживела ...
| | веќе видена

Познатиот хрватски ракометен репрезентативец Игор Карачиќ, кој пред две години ја славеше титулата Европски Шампион во редовите на скопскиот клуб РК „Вардар“, ...
сите 4 | | | веќе видена

Месецов вкупно 14 негуватели од општините Василево и Ново Село ќе почнаат да ги посетуваат домовите на стари и изнемоштени лица за да им пружаат нега и помош. ...
| | веќе видена

Интензивно се работи на конзервација на фрескоживописот во манастирот Св Богородица Милостива Елеуса во струмичкото населено место Вељуса кој потекнува од 11 ...
сите 3 | | | веќе видена