Ете, полека ама сигурно, работите излегуваат на виделина. Сега нема потреба никој да ви раскажува и да ве убедува каква власт, и какви луѓе во таа власт имаме. ...
сите 3 | | | веќе видена

Претседателот на Беласица, Славчо Васков – Пинда си го адаптираше стадионот „Благој Истатов“ во Струмица и за „спортови“ на вода. Летните горештини Пинда ...
| | веќе видена

Еднокатна куќа во центарот на Струмица, во близина на Малиот градски парк, и денес потсетува на животот и делото на народниот херој Благој Јанков Мучето, кој ...
| | веќе видена

Илија Мајсторов Да не се заборави: во Арачиново животот го загубија четворица борци во раскошот на својата младост. Меѓу нив и мојот драг пријател, бранителот ...
| | веќе видена

Вторник 30 јуни. Додека Наум Стоилковски со трозаба дрвена вила превртува шталско ѓубриво пред зградата на Јавното обвинителство, Македонија го дочека првиот ...
| | веќе видена